Myter om mænd, sex og polyamori

Hvorfor skal vi høre om polyamori og åbne forhold? Hvorfor kan de polyamorøse ikke bare leve deres liv i fred uden demonstrativt dyneløfteri?

– Jo, det kunne vi strengt taget også! – især hvis folk oplever, at valget mellem monogami og andre samlivsformer er fuldstændig frit. Her ser jeg på, hvad der kan gøre at valget kan opleves mindre frit for især mænd.

Myter om mænd, sex og polyamori

Som mand kan man rask væk få skudt i skoene, at:

  • “Du må være seksuelt utilstrækkelig, hvis din partner ikke har nok i dig!”

eller måske én af følgende:

  • “Du er bare et dumt svin, der finder påskud for at være utro!”
  • “Du udnytter andres romantiske følelser for dig til at få styret din umættelige seksuelle appetit!”

manden som syndebuk

Her støder vi på den giftige antagelse, at mænd med rette kan forventes at være samvittighedsløse nymfomaner. Og at man går ud fra, at der mangler noget i et forhold hvis det ikke er monogamt, og denne mangel skal manden så stilles til ansvar for.

Dertil ser vi også den hyppige misforståelse, at polyamori primært handler om sex – det er forkert. Polyamori handler om kærlighed til flere, med eller uden sex.

Det kan være udfordrende, især for nye i det non-monogame at skulle slås med disse myter og antagelser, og dermed er valget mellem et traditionelt og et non-monogamt kærlighedsliv ikke så frit, som man kunne håbe.
Derfor er der stadig behov for, at polyer og andre non-monogame stiller op til interviews m.m. Så kan vi få kastet lys over myternes modgift:

  • Man kan godt synes éns partner er perfekt – og alligevel have appetit på mere!
  • Det er ikke den andens ansvar, hvis man mangler noget i forholdet. Hver må tage sine behov på sig som sit eget ansvar. Og vi må holde op med at bebrejde den anden part!
  • Mænd kan godt elske flere, uden at de skal mistænkes at ville “udnytte” andres for sex!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *