Kvindekrop og -seksualitet til eftertanke

posted in: køn, seksualitet | 0
Hvorfor har vi sex?
Hvad får vi ud af det?
Hvad udfordrer os ved sexlivet?
Og hvorfor skammer vi os over vores krop eller seksualitet?

 

 

Skammer du dig over din krop eller din lyst?
Savner du at kunne udfolde dig frit som seksuelt væsen?
Søg Julies rådgivning med The Work.
En kvinde i nydelse

Jeg har for nylig set en fremragende hyldest til den unge kvindes seksualitet, nemlig filmen Venus - Let's talk about sex. Den består af en række interviews om sex, krop, køn og skam med piv-ærlige kvinder i tyverne og trediverne:

Én kvinde beretter om, hvordan hun i jalousi havde sex med en kvinde for at undgå, at hendes fyr skulle have det. Hun gør en overraskende konklusion, men den vil jeg ikke afsløre for dig, som endnu ikke har set filmen. Man kan se hendes handlinger i den situation som fejltrin, men man kan også se dem som selvkærlige, da hun lytter til sine følelser og handler på dem, fremfor at benægte deres tilstedeværelse. Jeg synes hun udviser et stort mod - også ved at fortælle om det på kamera efterfølgende.

Beretningen rejser det gode spørgsmål: Hvorfor har vi sex?
Det åbner op for et kig ind i, at kvinder ikke altid har sex ud af lyst. Det kan også komme af andres forventninger om seksuel erfaring, eller, som i det førnævnte eksempel, for at opnå noget, eller ligefrem for at undgå noget.

Filmen giver indblik i at én skammer sig over sin krop, og en anden skammer sig over ikke at skamme sig over sin lyst. En tredje beretter om en incestfantasi, hun tænder på, og om hvordan hun leger med den i sit sexliv, tilsyneladende helt uden skam.

Sikke en frihed!

Der er visuelt smukke øjeblikke i filmen hvor kvinderne udstiller sig på den måde, de selv vil. Èn vælger kun at blotte sine skuldre. Senere ser vi den samme kvinde danse. En anden synger et vers af "Dejlig er jorden" a capella. En tredje viser et kussetryk frem. En fjerde stiller sig nøgen op i forskellige kunstfærdige positurer. En femte smiler kækt indbydende til kameraet og bider sig i læben.

Disse kropslige udtryk er knaldgodt materiale for seksualundervisning, da (børn og unge) mennesker bør få følgende at vide igen og igen:

  • Kroppen er din egen!
  • Du styrer hvornår og hvordan den skal udstilles for andre.

Herfra lyder et højt BRAVO til instruktørerne Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen og alle de medvirkende for at give stof til eftertanke, indblik i det sårbare, det smukke og det skæve, som seksualiteten giver kvinder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *